Haber

Bakan Tekin’den Gastronomi Lisesi’ne müjde

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk mutfağını en iyi şekilde sunmak ve uluslararası alanda daha ileriye taşımak amacıyla gastronomi alanında eğitim verecek bir gastronomi lisesi açıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gastronomi alanında faaliyet gösteren şefler, akademisyenler, restoran kurucuları ve Danilo Zanna, Cüneyt Asan, Ramazan Bingöl, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz gibi STK temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Gastronomi alanında eğitim verilecek okul.

Gastronomi lisesi toplantısına Ömür Akkor, Zeki Hürmet, Ramazan Bingöl, Cüneyt Asan, Nuri Develi, Eyüp Kemal Sevinç, Nuran Özyılmaz, Nevin Halıcı, Kaya Demirer, Serkan Aksoy, Danilo Zanna, Selim Yeşilpınar ve Umut Karakuş katıldı.

Gastronomi alanında eğitimler daha önce mesleki ve teknik Anadolu liseleri kapsamında sadece yeme-içme hizmetleri ve gastronomi uygulama atölyeleri alanında verilirken, İstanbul’da eğitimin verileceği bir gastronomi lisesi açılması planlanıyor. Türk mutfağını hem Türkiye’de hem de dünyada en iyi şekilde tanıtmak için verilmiştir.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, klasik Türk mutfağının ikonik lezzetlerini hak ettiği noktalara getirmek amacıyla sadece gastronomi alanında eğitim verecek bir gastronomi lisesi açacaklarını belirtti. ulusal ve uluslararası arenada.

Bakan Yusuf Tekin, Gastronomi Lisesi ile Türk yemek kültürüne özgü, “annelerimizin tarifi” olan, adeta şifa kaynağı olan yemekleri dünya mutfaklarında değerli bir yere getirmek istediklerini söyledi.

Gastronomi Lisesi’nin açılmasıyla bu alandaki önemli bir eksikliği daha dolduracaklarını belirten Tekin, bu yaz tatilinde örgün eğitimde öğrencilere seçmeli ders olarak görgü ve nezaket dersini tanıttıklarını belirtti. “Her milletin kendine has mutfağı ve mutfak sanatı vardır. Türk mutfağı da eşsizdir. Bu bağlamda Türk mutfağı denilince Türk insanının beslenme ve beslenme alışkanlıkları, yiyecek ve içeceklerin hazırlanması ve pişirilmesi, sofra adabı ve damak tadı gibi öğeler akla gelmektedir. Gastronomi lisesi açarak hem örgün hem de yaygın eğitim derslerinde literatür oluşturmak ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek istiyoruz. Burada gördüğümüz ihtiyaçtan dolayı böyle bir girişimde bulunuyoruz” dedi.söz konusu.

Daha önce mesleki eğitim alanında branş temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak gerekli düzenlemeleri yaptıklarını hatırlatan Tekin, bu kapsamda proje okulları ve spor liseleri gibi tematik liseleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Toplantıya katılan şefler, kesim tedarikçileri, akademisyenler, restoran kurucuları, girişimciler ve STK temsilcileri tek tek konuşarak, bu ilk adımı birlikte atmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu alandaki deneyimlerini paylaşarak çeşitli önerilerde bulundular.

KAYNAK: HABER7

boyabatajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu